29.05.2019 14:27
ÇEVREYİ KORUMAK YAPILAN BİR GÜNLÜK ETKİNLİKLE SINIRLI DEĞİL

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Çevreyi Korumanın yapılan bir günlük etkinlikle sınırlı olmadığını ifade etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Rize Belediyesi ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün şehrimizde yürütmüş olduğu Dünya Çevre Günü kutlama programları TOBB İlkokulu bahçesinde yapılan etkinlikle son buldu.

Çevre temizliği bilincinin özellikle çocuklarımız ve farklı yaş gruplarını kapsayıcı şekilde toplum üzerinde etkisini arttırmak üzere Rize Belediyesi’nin de destekleriyle TOBB İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi’nin önemine vurgu yapıldı.

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştiren Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin; Bu gibi etkinliklerin toplum üzerinde etkisinin büyük olduğuna dikkat çekerek, sadece 1 günlük kutlamayla kalmamasını ve uygulama safhasında toplum olarak çevreyi her yönüyle korumamız gerektiğini ifade etti.

Başkan Metin, “Önce tabiatı kirletiyoruz ve sonrada bunu dolaylı yollarla temizlemeyi bir marifetmiş gibi anlatıyoruz. Sağlığımızı bozuyoruz, sonra tıbben onu tedavi etmeye çalışıyoruz. Bunları yapmak önemli değil. Önemli olan işi buralara getirmeden dikkat etmek, çevreyi korumak, kollamak ve önlem almaktır. Çevre temizliğini içselleştirerek bir davranışa dönüştürmemiz lazım ki yarınlarımız daha güzel olsun. Yoksa bugün bu şekilde kutlama etkinliği yapıp yarın atıklarımızı çevreye zarar verecek şekilde ortalığa atarsak maalesef kötü sonuçlarla baş başa kalmaya mahkûm oluruz.

GENÇLER SİZLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Konuşmasının kalan kısmında gençlere seslenen Rahmi Metin; “Bu manada gençlerimize çok iş düşüyor. Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi önemli olduğu gibi, buna sahip çıkmak sizlerin ve bizlerin görevidir. Bizler kurumlar olarak sizlerde bireysel olarak çalışmalar yürütmeliyiz. Çöplerimizi ayrıştırarak bir yandan geri dönüşüme katkı sağlamalı, diğer yandan doğamızı koruyup kollamalıyız. Tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yaparsa, vatandaşlarımız daha duyarlı olursa birlikte mükemmel bir çevreyi yarınlarda inşa etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden programda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Program TOBB İlkokulu bahçesinden sahil parkına yörenin çalgı aleti Tulum eşliğinde yapılan çevre yürüyüşü ile son buldu.

Soru ve Görüşleriniz