25.04.2018 11:18
RİZE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN 4 YILDA 110 ETKİNLİK

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, göreve geldiği 30 Mart 2014 yılından bu yana geçen 4 yıllık sürede sadece çocuklar için 110 faaliyet düzenlenmesine ve belediye etüt eğitim merkezlerinde 8 bin 306 öğrencinin eğitim görmesine katkı sağladı.

Rize Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmalarına hız kazandıran Başkan Kasap, kültürel, sosyal ve eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalar 4 yıl boyunca artarak devam etti.

Çocukların ruhsal ve bedensel gelişmelerine katkı sağlayacak, onların sosyalleşip toplum hayatında etkin bir yer edinebilmesini kolaylaştıracak faydalar içeren etkinliklere binlerce çocuk ailesiyle birlikte katılma imkanı buldu.

 

TOPHANE ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİNDE 3 YILDA 8 BİN 306 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın 2015 yılında kurduğu Tophane Etüt Eğitim Merkezlerinde 3 yılda 8 bin 306 öğrenci Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler ve bilgisayar bilimleri derslerinde eğitim aldı.

 

İlk kurulduğu yıl olan 2015’te bin 327 öğrenci, 2016 yılında bin 555 öğrenci, 2017 yılında ise 5 bin 424 öğrenci etüt eğitim merkezinden faydalandı. Ayrıca 28 öğrenci de düzenlenen bilgisayar kursundan sertifika aldı.

 

YAZ SPOR ŞENLİKLERİNDE ÇOCUKLAR İÇİN 44 ETKİNLİK

 

Düzenlenen yaz spor festivallerinde 44 adet sportif ve kültürel etkinlik çocuklarla buluştu. Bu etkinlikler içinde animasyon gösterileri, futbol turnuvaları, uçurtma şenlikleri, bisiklet yarışları, yöresel bilyeli araba etkinliği, yüzme yarışmaları, kano etkinliği, jimnastik faaliyetleri ve satranç turnuvaları dikkat çekti.

 

SADECE RAMAZAN AYLARINA ÇOCUKLAR İÇİN 4 YILDA 64 ETKİNLİK

 

Rize Belediyesi’nin Ramazan aylarına özel olarak hazırladığı kültürel ve sosyal faaliyetlerde özellikle çocukların faydalanabileceği 64 etkinlik düzenlendi.

 

Bu etkinliklerde tiyatro gösterileri, çocuk yarışmaları, Karagöz ve Hacivat gösterileri, Nasrettin Hoca gösterileri, eğitici tiyatro ve faaliyetler yer aldı.

 

BAŞKAN KASAP: “AK PARTİ VİZYONUNA UYGUN SOSYAL BELEDİYECİLİK”

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti’nin sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak çalışmalarına devam ettiklerini, özellikle çocukların sosyal faaliyetlerden daha çok faydalanabilmesini hedeflediklerini söyledi.

 

Başkan Kasap, “AK Partimizin vizyonunda olan sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak özellikle çocuklarımıza yönelik olarak çalışmalarımıza 4 yılda durmadan devam ettik. Vatandaşlarımızın hizmetlerden faydalanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Soru ve Görüşleriniz