07.06.2024 14:13
RİZE BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YENİ OYUN ALANLARI

Rize Belediyesi şehrimizde hayata geçirmiş olduğu sosyal alan projeleri kapsamında çocuklarımızı unutmuyor.

Mahalle sakinlerimizin taleplerini de dikkate alarak değerlendiren Rize Belediyesi, Mahallelerimizde uygun alanlar tespit edilmesi halinde çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak ve gelişimlerine katkı sunmak adına yeni oyun alanlarını hayata geçiriyor. Taşlıdere, Hamidiye, Müftü, Hamzabey, Pehlivantaşı ve Piriçelebi Mahallelerinde tespit edilen uygun alanlarda içerisinde farklı oyun guruplarını barındıran ve inşaat aşamasında olan yeni çocuk parklarının yapım aşamasında sona yaklaşılıyor.

Alt zemin kauçuk zemin kaplama yapılarak çocuklarımızın güvenli bir oyun alanında oynamalarının sağlandığı sosyal alanların bir kısmının içerisinde kaydırak, salıncak, tahterevalli gibi oyuncaklar bulunurken, bazı park alanlarının içerisinde ise tırmanma parkurları, uçak, helikopter, itfaiye ve ambulans figürleri taşıyan araçlar yer alıyor.

Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, geçmiş 5 yıl içerisinde farklı mahallelerimizde 29 adet yeni çocuk oyun alanı yapılmış olup, 10 adet çocuk parkının ise oyun gurupları ve zemini yenilendi.

Soru ve Görüşleriniz