13.02.2019 20:28
ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI RİZE’DE

ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI RİZE’DE

Çeşitli programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ramada Oteldeki toplantının ardından programları kapsamında Pazar’a geçti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın programlarına eşlik ettiği Bakan Turhan, Pazar esnafını ziyaret ederek, bir süre de vatandaşlarla sohbet etti.

Esnaf ziyaretinin ardından yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunan Turhan, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Turhan sözlerine şöyle devam etti: “Havaalanını 2020 yılının sonunda hizmete açmak için ekiplerimiz tüm gayretiyle çalışıyor. Sözleşmeye göre bitim süresi 2022 fakat gerekli tedbirler alınarak ekip, ekipman, makine, araç, çalışan sayısı artırılarak 2020 yılı sonunda bu projeyi hizmete açacağız. Bunlar bölgemiz, insanlar için ihtiyaç olan ulaşım altyapısı. Bu bölgede gelişen ekonominin, turizmin önemli bir altyapısı. Havaalanı, ulaşımda insanımızın tercih ettiği, kullanabildiği, halkın yolu olan bir ulaşım sistemi” dedi.  

Pazar programı sona eren Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Turhan ardından Rize’nin Çayeli ilçesine hareket etti. 

Soru ve Görüşleriniz