Temizlik İşleri Müdürlüğü
Bünyamin KAYA
1972 Yılında Rize'de doğdu. İlk okulu ve lise öğrenimini Rize'de tamamladı. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla 1992-1997 yılları arasında imam hatiplik, 1997-2000 yılları arasında esnaflık, 2003 yılından itibaren ise Rize Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2006 yılından bu yana Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Kaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Amacımız ; Rize Belediyesi Temizlik İşleri Birimi olarak vatandaşlarımıza kaliteli, temiz  bir çevrede yaşama imkanı sunmak, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın şikayet, istek ve talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi geliştirerek Belediyemizin misyonunu en üst seviyelere çıkarmak birinci hedefimizdir.

Evsel Atıkların toplanması ;Belediyemiz sınırları dahilinde bulunan 46 mahallenin temizlik işlerini, günlük ve belirli periyotlarla programlamak ve kontrol etmek. Sınırlarımız içerisinde yaklaşık 1500 adet çöp konteynırı bulunmaktadır. Şehir merkezinde her saat başı çöp toplama işlemi yapmaktayız.Mini pak aracımız ile zamansız çıkan çöplere müdahaleyi sağlamaktayız.

Süpürme işlemi ;60 personelimiz ve 3 adet süpürge aracımız ile cadde, sokak, parklar ve otobanların belirli aralıklarla temizliğini yapmaktayız.

Yıkama ; Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan cadde ve sokakları belirli programa göre tanker yardımı ile yıkama,

Yaz aylarında cadde sokaklarda fıskiye ile sulama,

İhtiyaç anında merkeze bağlı belde ve köylerimize su transferi,

İhtiyaç halinde yangınlara yardıma arazöz gönderme,

Kamu Kurum ve Kuruluşları ile halkımızdan gelen şikayet ve talep üzerine yıkama yapmaktayız.

Hafriyatların toplanması ; sınırlarımız dahilinde atık çekyat, yatak, kalorifer atıkları ve hafriyat atıklarının şikayet ve talepler doğrultusunda alınmasını sağlamaktayız. Pazar günleri makineparkının desteği ile 1 adet kepçe ve 1 adet kamyon ile ortalama haftalık 100 ton hafriyat toplama işlemi yapmaktayız.

Atık piller ; Çevre Koruma Şefliği ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında Kamu Kurumları, İşletmeler ve Mahalli Yönetimlere bırakılan atık pil kutularının kontrolleri yapılarak, yetkili kuruluş olan TAP’a gönderilmesini sağlamaktayız.

Şikayet ve Talepler

Vatandaşlarımızdan telefon ve e-mail yoluyla gelen şikayet ve talepler aynı gün içerisinde çözümlenip vatandaşa bilgi verilmektedir.